Scoici si creveti Saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 21 Iun 2013 | 6466 vizualizari

 

Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg scoici si creveti (congelati)
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 5 rosii maricele
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • tarhon
  • sare si piper
  • branza de capra Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici si creveti Saganaki:

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.

Am tocat marunt usturoiul.

Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul. 

Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.

Am trecut la prepararea sosului.

Am dat pe razatoare rosiile.

Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul. 

Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.

Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Scoici si creveti Saganaki-0
Scoici si creveti Saganaki-1
Scoici si creveti Saganaki-2
Scoici si creveti Saganaki-3
Scoici si creveti Saganaki-4
Scoici si creveti Saganaki-5
Scoici si creveti Saganaki-6
Scoici si creveti Saganaki-7

COMENTARII (21)

Bunica

Bunica 1

21.06.2013, 21:48

adry88

adry88 1

21.06.2013, 22:54

yammy!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:49

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!