Scones cu Chai şi pere

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 894 vizualizari

 

Vă aduc astăzi mai aproape o reţetă de biscuiţi pentru cafea, cu parfum de turtă dulce, foarte populari în Statele Unite ale Americii .

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr alb
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă scorţisoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare pudră
  • 1/4 linguriţă cardamom
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă de sare
  • puţin piper negru
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 pere medii
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu Chai şi pere:

Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, împreună cu perele, rezultând un aluat lipicios, dar ferm. 

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute. 

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

 

COMENTARII (14)

Cris2711 1

20.11.2012, 18:38

salvez reteta,imi plac cum arata

Satisfyyourcravings 1

21.11.2012, 11:17

Vă mulțumesc!

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21