Scones cu iaurt

de xana in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 3095 vizualizari

 

Obisnuiesc sa le fac foarte putin dulci, astfel se pot manca atat cu dulceata cat si cu branza topita, de exemplu.

 

INGREDIENTE

  • 280 gr faina
  • 50 gr margarina (sau unt) rece
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 ml lapte
  • vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu iaurt:

Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.

Separat se amesteca iaurtul cu zaharul, laptele si vanilia. Apoi se adauga oul si se mai amesteca pana il incorporam si pe acesta. 

Lichidul obtinut se toarna peste faina si se amasteca cu o lingura pana se formeaza un aluat. Acesta se transfera pe hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un cerc(ca un blat). Se taie in felii(doar la suprafata, fara a desprinde feliile). Se unge cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru cca 15 minute sau pana se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu se framanta, il amestecam atat cat sa omogenizam ingredientele.

RETETA IN IMAGINI

Scones cu iaurt-0
Scones cu iaurt-1
Scones cu iaurt-2
Scones cu iaurt-3
Scones cu iaurt-4
Scones cu iaurt-5

COMENTARII (24)

diaconta

diaconta 1

01.09.2013, 16:15

imi plac asa putin dulci si sa mearga cu iaurt sau lapte

laura_n

laura_n 1

01.09.2013, 17:07

eu nu am mancat pana acum, e in genul unei turtite?

xana

xana 1

01.09.2013, 19:20

Laura, sunt un fel de biscuiti dar pufosi, in general se fac rotunzi. Merg bine la Micul dejun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!