Scovergi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2013 | 20051 vizualizari

 

Cel mai simplu dintre dulciuri. Li se mai spune si turte prajite. Sunt potrivite pt invitati multi si putini pretentiosi, la sezatori, claca...citeva rinduri pe care le-am citit in cartea" Retete traditionale romanesti".

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt servit:
  • branza (telemea, cas, de oaie,vaca,capra,etc)
  • 200 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Aluatul este de fapt un aluat de paine pe care l-am pregatit la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat masina sa framante aluatul timp de 15 minute, l-am scos l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la loc cald 30 minute. Dupa ce a crescut frumos l-am pus pe masa de lucru unsa cu ulei. Am pregatit o tigaie in care am pus ulei, am lasat sa se incinga uleiul, iar intre timp am format scovergile. Am rupt cu mana bucatele de aluat pe care le-am intins cu sucitorul cit mai subtire. Le-am prajit in baie de ulei timp de 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. 

Ele se pot manca dupa pofta inimii si dupa ce aveti in casa:simple, cu zahar, dulceata, eu am ales varianta cu brinza. Am avut cas de capra pe care l-am dat pe razatoarea mare, o parte l-am amestecat cu smantana, sare si marar. A iesit ca o pasta de branza cu care am uns o turta. Le-am servit cu pasta de branza si marar si cu branza simpla si smantana.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se scot pe servetele absorbante

2

puteti face diverse amestecuri de umpluturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

GabrielDorobantu 1

20.07.2013, 21:11

Sunt belea cu miere.
Simona, daca ai framantat la masina de paine de ce nu si dospitul tot acolo?Intreb ca un iubitor al aluaturilor si posesorul unei masini de paine.

simona72 1

20.07.2013, 23:26

Bine ai venit Gabriel Dorobantu!!! Nu la-am lasat in masina d epaine sa dospeasca pt ca l-am pus la loc cald(in cuptor la 50 grade)desigur acoperit cu folie alimentara sau prosop curat....creste mai repede decit in masina...spor in toate!

Ina 1

21.07.2013, 20:14

aoleeeu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor