Scovergi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2013 | 12860 vizualizari

 

Cel mai simplu dintre dulciuri. Li se mai spune si turte prajite. Sunt potrivite pt invitati multi si putini pretentiosi, la sezatori, claca...citeva rinduri pe care le-am citit in cartea" Retete traditionale romanesti".

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt servit:
  • branza (telemea, cas, de oaie,vaca,capra,etc)
  • 200 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Aluatul este de fapt un aluat de paine pe care l-am pregatit la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat masina sa framante aluatul timp de 15 minute, l-am scos l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la loc cald 30 minute. Dupa ce a crescut frumos l-am pus pe masa de lucru unsa cu ulei. Am pregatit o tigaie in care am pus ulei, am lasat sa se incinga uleiul, iar intre timp am format scovergile. Am rupt cu mana bucatele de aluat pe care le-am intins cu sucitorul cit mai subtire. Le-am prajit in baie de ulei timp de 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. 

Ele se pot manca dupa pofta inimii si dupa ce aveti in casa:simple, cu zahar, dulceata, eu am ales varianta cu brinza. Am avut cas de capra pe care l-am dat pe razatoarea mare, o parte l-am amestecat cu smantana, sare si marar. A iesit ca o pasta de branza cu care am uns o turta. Le-am servit cu pasta de branza si marar si cu branza simpla si smantana.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se scot pe servetele absorbante

2

puteti face diverse amestecuri de umpluturi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scovergi 245966
retete culinare - Scovergi 245967
retete culinare - Scovergi 245968
retete culinare - Scovergi 245969
retete culinare - Scovergi 245970
retete culinare - Scovergi 245971
retete culinare - Scovergi 245972
retete culinare - Scovergi 245973
retete culinare - Scovergi 245974
retete culinare - Scovergi 245975
retete culinare - Scovergi 245976
retete culinare - Scovergi 245977
retete culinare - Scovergi 245978
retete culinare - Scovergi 245979
retete culinare - Scovergi 245980
retete culinare - Scovergi 245981
retete culinare - Scovergi 245982

COMENTARII (32)

GabrielDorobantu 1

20.07.2013, 21:11

Sunt belea cu miere.
Simona, daca ai framantat la masina de paine de ce nu si dospitul tot acolo?Intreb ca un iubitor al aluaturilor si posesorul unei masini de paine.

simona72 1

20.07.2013, 23:26

Bine ai venit Gabriel Dorobantu!!! Nu la-am lasat in masina d epaine sa dospeasca pt ca l-am pus la loc cald(in cuptor la 50 grade)desigur acoperit cu folie alimentara sau prosop curat....creste mai repede decit in masina...spor in toate!

Ina 1

21.07.2013, 20:14

aoleeeu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S