Scovergi

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2016 | 962 vizualizari

 

Scovergile sunt preferatele mele, mai ales cu smantana sau iaurt sau cu un mujdei de usturoi. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 gr apa
  • 500-550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.

Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.

Framantam pana cand aluatul devine omogen si nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit intr-un loc caldut 20-25 de minute. Formam bilute cat de mari dorim si le asezam pe tocator. Intre timp punem uleiul la incins. Luam cate o biluta de aluat si o intindem cu mana usor pana cand ajunge la dimensiunea dorita de noi,ii facem o gaura in mijloc si o prajim pe ambele parti in ulei.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot face cu branza in interior.

2

Pot fi servite si cu diferite gemuri sau cu branza.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scovergi 439341
retete culinare - Scovergi 439344
retete culinare - Scovergi 439347
retete culinare - Scovergi 439348
retete culinare - Scovergi 439349
retete culinare - Scovergi 439350

COMENTARII (14)

Raluca57 1

22.04.2016, 07:35

Mmmm! Cu orice! Multe să fie!!!!

noiinbucatarie 1

22.04.2016, 10:31

Camelya 1

12.05.2016, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21