Scovergi cu dulceata de afine

de MIUTA in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 3043 vizualizari

 

Am gasit denumirea de "scovergi" pe internet la gogosi,minciunele dar nu la reteta care o prezint eu astazi.Noi spunem scovergi (regionalism)in general la clatitele de post.
Sper sa va placa reteta,sa o incercati in zilele de post si nu numai,deoarece sunt tare gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie proaspata
  • 500 ml apa
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu dulceata de afine:

Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.

Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.

La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.

Se acopera cu un servet de bucatarie curat si se lasa la dospit 20 minute.

Se rumenesc pe rand scovergile in tigaia fierbinte in care punem de fiecare data cateva picaturi de ulei.

Este obligatoriu sa punem de fiecare data ulei deoarece scovergile sunt mai fragede si se lipesc mai repede sau se rup la intoarcere pe partea cealalta.

Se servesc dupa preferinta cu dulceata,fineti,branza sarata amestecata cu marar.

Eu astazi va servesc cu scovergi umplute cu dulceata de afine.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Scovergi cu dulceata de afine-0
Scovergi cu dulceata de afine-1
Scovergi cu dulceata de afine-2
Scovergi cu dulceata de afine-3
Scovergi cu dulceata de afine-4
Scovergi cu dulceata de afine-5
Scovergi cu dulceata de afine-6
Scovergi cu dulceata de afine-7
Scovergi cu dulceata de afine-8
Scovergi cu dulceata de afine-9
Scovergi cu dulceata de afine-10

COMENTARII (19)

iri_iri

iri_iri 1

21.03.2012, 21:07

...dar sigur ai pt toata lumea?????

Sim0na

Sim0na 1

21.03.2012, 21:10

Bune, bune!! Nu lipsesc de la masa!

ionela2682

ionela2682 1

23.03.2012, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!