Scovergi cu miere

de Ina in Dulciuri, 7 Ian 2011 | 7500 vizualizari

 

Bune pentru zile cand n-ai nimic dulce in casa si nici cu ce sa faci..., dar si pentru zile de post. :)

 

INGREDIENTE

  • faina ( cat pentru a obtine o coca pe care o poti intinde usor ) 
  • drojdie ( cat o nuca )
  • o lingurita cu zahar
  • un praf de sare
  • ulei ( 2-3 linguri )
  • o cana cu apa calda
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu miere:

  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.

  Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai lipeste de maini. Restul va ramane de jur-imprejurul aluatului.)

  In mijlocul vasului facem cu mana o gaura, unde turnam drojdia ( maiaua ). Acoperim si lasam la cald 15-20 minute, pana creste maiaua bine, apoi incepem framantarea: presaram putina sare si turnam apa calduta cate putina, framantand continuu. La final adaugam si putin ulei, ajutandu-ne sa se desprinda coca usor de pe mana. Aducand coca prin framantare, din exterior in interior, faina se va incorpora in aceasta atat cat va trebui, iar surplusul va ramane de jur-imprejurul vasului. Cand obtinem un aluat de consistenta celui de cononac sau paine, acoperim vasul si lasam la crescut, in loc cald, circa 30 minute. 

  Rupem bucati mici pe care le aplatizam in mana si le prajim in ulei incins. 

  Servim fierbinti sau reci, simple, cu miere sau pudrate in zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Scovergi cu miere-0
Scovergi cu miere-1
Scovergi cu miere-2
Scovergi cu miere-3
Scovergi cu miere-4

COMENTARII (29)

Bucataras 1

15.01.2011, 20:12

mamaia mea le spunea turte si le mincam cu brinza, mujdei, dulceata ...

Ina 1

15.01.2011, 20:19

Noi spunem turte la aluatul copt in tava, fara ulei...doar putina faina presarata pe fundul tavii ce bune-s si alea

alinutzika 1

16.07.2011, 22:50

vaiiiiii ce bine arata....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04