Scovergi cu miere

de Ina in Dulciuri, 7 Ian 2011 | 10297 vizualizari

 

Bune pentru zile cand n-ai nimic dulce in casa si nici cu ce sa faci..., dar si pentru zile de post. :)

 

INGREDIENTE

  • faina ( cat pentru a obtine o coca pe care o poti intinde usor ) 
  • drojdie ( cat o nuca )
  • o lingurita cu zahar
  • un praf de sare
  • ulei ( 2-3 linguri )
  • o cana cu apa calda
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu miere:

  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.

  Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai lipeste de maini. Restul va ramane de jur-imprejurul aluatului.)

  In mijlocul vasului facem cu mana o gaura, unde turnam drojdia ( maiaua ). Acoperim si lasam la cald 15-20 minute, pana creste maiaua bine, apoi incepem framantarea: presaram putina sare si turnam apa calduta cate putina, framantand continuu. La final adaugam si putin ulei, ajutandu-ne sa se desprinda coca usor de pe mana. Aducand coca prin framantare, din exterior in interior, faina se va incorpora in aceasta atat cat va trebui, iar surplusul va ramane de jur-imprejurul vasului. Cand obtinem un aluat de consistenta celui de cononac sau paine, acoperim vasul si lasam la crescut, in loc cald, circa 30 minute. 

  Rupem bucati mici pe care le aplatizam in mana si le prajim in ulei incins. 

  Servim fierbinti sau reci, simple, cu miere sau pudrate in zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bucataras 1

15.01.2011, 20:12

mamaia mea le spunea turte si le mincam cu brinza, mujdei, dulceata ...

Ina 1

15.01.2011, 20:19

Noi spunem turte la aluatul copt in tava, fara ulei...doar putina faina presarata pe fundul tavii ce bune-s si alea

alinutzika 1

16.07.2011, 22:50

vaiiiiii ce bine arata....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kolache cu mac