Semifreddo cu portocale

de daniastefania in Dulciuri, 29 Apr 2015 | 607 vizualizari

 

Un desert rapid, racoritor pentru zilele calde care speram ca vor urma!

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 2 lamai
  • 250 ml frisca
  • 175 g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu portocale:

Punem intr-un vas, pe foc sucul de la portocale si lamai impreuna cu zaharul si coaja de la o portocala. Lasam sa fiarba cam 3 minute, apoi lasam la racit.

Batem frisca spuma tare. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-a racit sucul de citrice se adauga peste frisca. Amestecam de jos in sus, usor cu lingura de lemn.

Dupa ce s-a incorporat adaugam albusurile spuma. La fel, incorporam cu miscari usoare de jos in sus. Turnam compozitia in forma dorita si dam la congelator minim 3 ore. Eu am pus compozitia in 2 forme de silicon. Un gust acrisor si racoritor.

Sper sa va placa! 

 

RETETA IN IMAGINI

Semifreddo cu portocale-0
Semifreddo cu portocale-1
Semifreddo cu portocale-2
Semifreddo cu portocale-3
Semifreddo cu portocale-4
Semifreddo cu portocale-5
Semifreddo cu portocale-6
Semifreddo cu portocale-7
Semifreddo cu portocale-8

COMENTARII (10)

daniastefania 1

29.04.2015, 20:00

Multumesc mult!

Gherca Daniela 1

29.04.2015, 20:58

Rocsi 1

30.04.2015, 11:13

Mmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04