Semilune cu crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 13 Aug 2012 | 1882 vizualizari

 

Daca tot s-au intors bucatarasii de la Sibiu si mai nimeni nu le ofera nimic de papica, eu m-am gandit sa ii indulcesc asa de bun venit.Asa ca dragii mei poftiti cu incredere la un fursec umplut si cine doreste si o cafea ii pregatesc.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 300-320 gr faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • crema de ciocolata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu crema de ciocolata:

Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam untura de la temperatura camerei si batem cu mixerul in continuare. Incorporam smantana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si vanilia. La urma punem faina in ploaie, iar cand aluatul devine mai tare il framantam cu mana.
Il asezam intr-o folie si il dam 20 de minute la frigider.

Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt. Rupem cate o bucatica de aluat, formam intre maini o biluta, apoi o aplatizam sa obtinem un rotund. Pe o margine punem crema de ciocolata cu ajutorul unei lingurite , iar cu cealalta jumatate acoperim crema. Asa procedam pana terminam tot aluatul.

Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Le lasam in cuptor pana se rumenesc putin. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Reci le asezam intr-o cutie ce se inchide ermetic si le lasam pana a 2 a zi cand se vor fragezi. Le pudram cu zahar si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

Semilune cu crema de ciocolata-0
Semilune cu crema de ciocolata-1

COMENTARII (43)

Rocsi

Rocsi 1

14.08.2012, 23:41

Mamaie

Lau

Lau 1

19.08.2012, 16:37

bune

Rocsi

Rocsi 1

19.08.2012, 18:04

Lau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!