Semilune insiropate

de Julie in Prajituri, 3 Mai 2010 | 17052 vizualizari

 

Un desert gustos si decorativ!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un  praf de copt
  • o  esenta vanilie
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune insiropate:

Pentru blat  : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop:  punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga  :)

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de
o forma rotunda sau de un pahar cu gura  mai ascutita.
 

 Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Semilune insiropate-0
Semilune insiropate-1
Semilune insiropate-2
Semilune insiropate-3
Semilune insiropate-4

COMENTARII (12)

babi5

babi5 1

22.02.2013, 12:58

Bune am si eu o reteta dar putin diferita si siropul este cu cacao ,,,bune semilunele oricum

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

22.02.2013, 15:50

intresenta reteta, eu o am altfel, cred ca e buna prajitura si insiropata

ryta

ryta 1

06.01.2014, 18:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!