Sendvis pentru copii

de - Andreea - in Mancare copii, 14 Feb 2014 | 3572 vizualizari

 

Uneori e placut sa faci obisnuitele lucruri putin mai altfel ...mai ales pentru copii.Asa ca facand niste chifle,m-am gandit sa fac si doua putin mai altfel ... pentru sendvis-urile lor :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri ulei

Pentru cele 2 sendvis-uri :

  • 2 cuburi branza topita
  • 2 foi salata verde
  • 8 felii salam de vara
  • 2 felii de rosie
  • 2 masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sendvis pentru copii:

Dizolvam drojdia in apa calduta ( nu fierbinte) si o amestecam cu cateva linguri de faina.Lasam astfel pentru 10 minute .

Punem faina intr-un bol,adaugam sarea si drojdia si incepem sa framantam.

Adaugam putin cate putin uleiul si framantam in continuare.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi va dubla volumul.

Impartim aluatul in 10 parti egale. Opt le-am facut chifle simple.

Doua din ele le-am facut pentru copii.Din fiecare bila am luat putin aluat si am facut cate doua bile mai mici ( pentru ochii broscutei ) pe care le-am lipit de bila cea mare.

Chiflele le-am copt la cuptor la 180 grade .

Am scos chiflele,le-am lasat sa se raceasca .

Am taiat fiecare chifla in doua.Am uns cu branza topita,am pus felia de salata verde ,apoi am asezat feliile de salam si am incheiat cu felia de rosie.

Maslinele le-am taiat in doua ,am scos samburii si le-am pus pe post de ochi.

Copii au fost incantati :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sendvis pentru copii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de cod cu zucchini