Serbet din flori de salcam

de adasev12 in Dulceata / Gem, 11 Mai 2013 | 1745 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: revista Practic in bucatarie ( reteta din Moldova)
Fiind ceva cu totul si cu totul nou pt mine nu am vrut sa risc prea mult, si am facut doar o portie mica.Rezultatul.-surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g floare de salcam aleasa
  • 400 g zahar
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet din flori de salcam:

Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita.

Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa.

Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si sa se aseze pe fund impuritatile.

Se strecoara apoi din nou, cu grija sa ramana pe fund depunerile, se pune zaharul si se lasa la foc mic la inceput, pana se dizolva zaharul, apoi se da focul iute si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Cand incepe sa faca spuma groasa, e gata.

Se opreste focul si cu o lingura de lemn se amesteca intr-o singura directie pana se racoreste nitel si incepe sa se lege  si sa-si schibe nitel culoarea.

Se adauga zeama de lamaie , se mai amesteca tot in aceeasi directie, apoi se toarna in borcan.

Mie mi-a iesit doar un borcam de 300 g.

Dupa ce se raceste , se zahariseste.

E foarte dulce si buna la gust...acu nu stiu daca a iesit cum trebuia...dar mie-mi place....

 

RETETA IN IMAGINI

Serbet din flori de salcam-0
Serbet din flori de salcam-1
Serbet din flori de salcam-2
Serbet din flori de salcam-3
Serbet din flori de salcam-4

COMENTARII (9)

adry88

adry88 1

12.05.2013, 11:08

Rocsi

Rocsi 1

12.05.2013, 12:12

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!