Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas

de Adinuta in Mancaruri de post, 20 Oct 2009 | 3902 vizualizari

 

Imi place sfecla destul de mult, dar nu am mancat-o decat in ciorbe. Si m-am decis sa experimentez cu ea. Cred ca a rezultat o reteta de 2 in 1 pentru ca umplutura este buna si idependent de cuiburile dulci in care a dormitat la cuptor. Sper sa va placa aceasta "creatie" culinara :)

 

INGREDIENTE

  •  
    • 3 sfecle mai mari sau 5 mici
    • O conserva de 400 grame de fasole rosie
    • O conserva de 200 grame de muguri de fasole mung
    • cam 200 grame salata de telina cu ananas (telina rasa, ananas, un pic de zahar, un pic de otet) - am folosit cumparata, gata facuta
    • Cateva fire de ceapa verde
    • Un ardei rosu mic
    • Un morcov
    • Busuioc verde
    • Condimente (piper, sare, ierburi de provence)
    • O limetta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas:

Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora). Intre timp pregatim “umplutura”, amestecand intr-un bol fasolele rosii cu mugurii de fasole, cateva linguri de telina cu ananas, un morov dat pe razatoare, ardelul taiat cuburi mici, un pic de ceapa verde, condimente si ulei de masline sau orez (care are un prag de ardere mare si este mai bun la prajit sau cuptor si este si hranitor). Cu aceasta ocazie zic ca am “inventat” si o salata, pentru ca aceasta umplutura este foarte gustoasa si aromata si buna de mancat rece, era sa o mananc pe toata (tot gustand cate putin) si s-o “sfeclesc” :D

 

Pasul 2: Cand sfeclele au fiert, le-am scos din apa la racit. Cand au ajuns la o temperatura acceptabila, le-am curatat de coaja, le-am taiat in doua si cu un cutitas le-am scobit miezul pentru a putea fi umplute. Apoi le-am stropit pe interior cu zeama de la o jumatate de limetta (a dat un gust foarte bun in combinatie cu dulceata sfeclei) si le-am umplut cu “salata de fasole” (in care am pus o parte din miezul sfeclei, taiat marunt). Le-am pus intr-o tava cu apa si zeama de la cealalta jumatate de limetta si le-am dat la cuptor inca 20 minute sa se patrunda gusturile. (Cred ca ies mai bine intr-un vas yena acoperit in care sa se pastreze zemoase, pentru ca s-au uscat foarte putin la suprafata, dar si asa au fost bunute).

 

Pasul 3: Le-am scos de la cuptor si le-am infrumusetat cu niste ceapa verde taiata marunt si stropit cu un pic de ulei de masline. Le-am mancat cu mamaliguta calda facuta cu unt si un pic de iaurt. (Aici malaiul e fie foarte grunjos, fie foarte fin, ca faina de grau. Si de data asta am cumparat pe cel din urma, ca numai asta mai era in magazin: a iesit o mamaliguta neobisnuita, foarte fina, ca un piure smantanas, dar buna tare la gust). Pofta buna si sper sa va placa!

 

TIPS-URI

1

daca nu vreti sa aveti palmele rosii, folositi manusi la curatarea si taierea sfeclei

RETETA IN IMAGINI

Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas-0
Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas-1
Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas-2

COMENTARII (15)

fluturas

fluturas 1

30.10.2009, 00:58

arata super bine!
trebuie sa incerc,imi place sfecla dar am consumat-o doar salata!

Adinuta

Adinuta 1

30.10.2009, 08:08

flturas, nici eu nu am preparat-o in multe feluri, asta a fost o incercare de a "reinventa" sfecla ma bucur ca iti place

Michelle

Michelle 1

08.11.2009, 20:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!