Sfecla rosie cu hrean pt.iarna

de kamy in Conserve, 29 Sep 2010 | 64577 vizualizari

 

nu cred ca-i o noutate dar....e buna si se anunta o iarna lunga si grea

 

INGREDIENTE

  • sfecla rosie
  • hrean ras(eu il cumpar din piata la borcan...nu ma mai chinui)
  • otet
  • zahar
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie cu hrean pt.iarna:

Sfecla se spala bine dupa ce i-am rupt frunzele si se fierbe in kukta 3 min.pe ceas dupa ce incepe sa"fluiere"si se da focul mai mic.Dupa ce se poate lua capacul kuktei,se scoate sfecla se lasa la racit dupa care se curata si se rade pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron incapator se adauga hrean dupa gust(cat ne place de iute)iar eu pun zeama care-mi ramane de la gogosari in care mai adaug otet si zahar(le amestec la rece sa se topeasca....nu fierb nimic)Amestec bine,gust,mai adaug eventual sare sau ce cred ca lipsesta si...gata.Pun in borcane si in camara cu ele.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti zeama de la gogosari faceti un amestec din 1 l otet,2 l apa,750gr. zahar si 4 lg.sare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sfecla rosie cu hrean pt.iarna 53371
retete culinare - Sfecla rosie cu hrean pt.iarna 53372

COMENTARII (21)

kamy 1

30.09.2010, 10:42

postavaru....vrei sa-ti dau sfecla daca tot esti din sibiu?

La Ancuta 1

30.09.2010, 10:50

Ai asa de multa? Tu unde locuiesti? Eu stau in Strand.

kamy 1

30.09.2010, 11:36

eu stau pe C.Negruzzi...pe langa Sp.CFR...iar sfecla am la Cornatel unde am o gradina...acuma-s acolo...daca vrei,chiar ca-ti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59