Sfecla rosie la otet

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 30 Iul 2014 | 2974 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult timp si parca mi se facuse pofta!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de sfecla rosie
  • 1 litru de apa plata
  • 500 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 2-3 lingurite cu sare sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la otet:

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).

Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.

Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare.

Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita.

Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla.

Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Sflecla este suficient de dulce, astfel ca adaugarea zaharului este optionala

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sfecla rosie la otet 335014
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335015
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335016
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335017
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335018
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335019
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335020
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335021
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335022
retete culinare - Sfecla rosie la otet 335023

COMENTARII (23)

Rux 1

04.09.2014, 12:17

O ador! Ti-a iesit grozav! E de departe salata mea favorita!

MotanLaOale 1

04.09.2014, 13:10

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:27

Va pup cu drag! Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55