Sfintisori

de MotanLaOale in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 693 vizualizari

 

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii astia. :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 160ml lapte
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaje de lamaie
  • un praf de sare
  • SIROP
  • 300ml apa
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • PENTRU UNS
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare.

Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.

Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.

Se framanta un aluat nelipicios.

Se adauga si uleiul si se mai framanta 10 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1,5-2 ore la loc caldut.

Aluatul dospit se framanta de 2-3 ori si se imparte in 8 bucati.(sau mai multe daca vreti sa fie sfintisorii mai mici)

Din fiecare bucata se intinde pe blat un sul de 25-30 cm lungime din care se face sfintisorul prin rasucire in forma de 8.

Se pot face si doua rasuciri dinspre capetele sulului spre centru, sunt frumosi.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 15-20 minute.

Se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte.

Se introduc in cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul se face prin fierberea ingredientelor 2-3 minute. La sfarsit adaugam aromele.

Se scoate tava din cuptor, se scoate hartia de copt, se pun sfintisorii la loc in tava si se toarna peste ei siropul.

Se reintroduce in cuptor pentru 5-7 minute pana se absoarbe tot siropul.

Se unge fiecare cu miere si se da prin nuca macinata.

Eu am facut si fara nuca avand mofturosi prin zona.

Pofta Buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sfintisori 370550
retete culinare - Sfintisori 370551
retete culinare - Sfintisori 370552
retete culinare - Sfintisori 370553
retete culinare - Sfintisori 370554
retete culinare - Sfintisori 370555
retete culinare - Sfintisori 370556
retete culinare - Sfintisori 370557
retete culinare - Sfintisori 370558
retete culinare - Sfintisori 370559
retete culinare - Sfintisori 370560
retete culinare - Sfintisori 370561
retete culinare - Sfintisori 370562
retete culinare - Sfintisori 370563
retete culinare - Sfintisori 370564
retete culinare - Sfintisori 370565
retete culinare - Sfintisori 370566
retete culinare - Sfintisori 370567
retete culinare - Sfintisori 370568
retete culinare - Sfintisori 370569
retete culinare - Sfintisori 370570
retete culinare - Sfintisori 370571
retete culinare - Sfintisori 370572
retete culinare - Sfintisori 370573
retete culinare - Sfintisori 370574

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

10.03.2015, 21:43

Multumesc

mirela0911 1

11.03.2015, 13:26

Eu nu fac mofturi, mai ales ca nu am mancat niciodata!

MotanLaOale 1

11.03.2015, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25