Shacshuca

de aziz in Mancaruri de legume, 2 Noi 2010 | 13865 vizualizari

 

atunci cind nu avem nici chef si mai ales timp eu zic ca e perfecta.....voi ce ziceti?!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • jumatate gogosar sau ardei gras rosu
  • 1-2 catei usturoi
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • sare piper
  • 1 ardei iute verde (optional)
  • 1 lingura supa instant
  • 6 oua
 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shacshuca:

se taie ceapa pestisori la fel si gogosarul;se pune uleiul la incins primul pe lista este gogosarul ,lui ii ia mai mult timp sa se inmoaie ,dupa care adaugam ceapa punem capacul si lasam pina ceapa devine sticloasa.intre timp cojim rosiile de pielita si l-e taiem cubulete punem peste ceapa si gogosar punem capacul dinnou si lasam pina se inmoaie legumele bine.peste pasta de tomate punem apa calda sa obtinem un sos in care adaugam sarea, piperul ,supa instant si turnam cite putin in tigaie peste legume cind totul este fiert bine punem ouale .se pune capacul si se lasa pina se formeaza ochiuri care trebuie sa fie tari nu se amesteca decit foarte usor pentru a nu le sparge.se pune usturoiul taiat feliute si patrunjelul.se poate va mai trebui putina apa calda ,ne orientam la fata locului:).Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

daca nu avem copiii mici putem pune ardei iute verde sau pasta de chili

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shacshuca 60002
retete culinare - Shacshuca 60007
retete culinare - Shacshuca 60011
retete culinare - Shacshuca 60016
retete culinare - Shacshuca 60020
retete culinare - Shacshuca 60025

COMENTARII (21)

aziz 1

13.02.2011, 11:59

ma bucur ca ti-a placut elena

adry88 1

29.05.2011, 13:32

-Miti- 1

17.08.2012, 13:08

am vazut reteta intr-o zi la tv,bine ca am dat peste ea si aici,am pus-o la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21