Shakshouka

de aishaflory in Oaie, 15 Mai 2014 | 2030 vizualizari

 

Aceasta este o shakshouka putin difertia fata de ce ati vazut pana acum pe internet, reteta o stiu de la mama sotului meu, iar ea o stie de la bunica sotului meu.Din cate am inteles acesta ete modul in care se gateste in regiunea orasului Sfax, dar nu numai...

 

INGREDIENTE

  • Kadid (carne si organe de miel uscate la soare si stranse intr-un pachetel)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 lg pasta de tomate
  • tebel 1-2 lgt
  • 1 lgt boia
  • naut
  • cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei f-soarelui
  • ardei iute (opt)
  • putina menta uscata(opt)
  • 2-3 oua
  • cateva bucatele de dovleac(portocaliu, nu verde opt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshouka:

Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.

Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.

Se pun 4 buc de carne kadid si nautul si se fierbe subpresiune 20 min

Se ia de pe foc si punti dovleacul si cartofii taiati cubulete , se fierb inca 10-15 min fara capac.Dati focul mic, adaugati ouale , sare si menta acoperiti si mai lasati 5 min sa fiarba 

 

TIPS-URI

1

daca aveti naut la conserva nu mai trebuie sa fierbeti sub presiune, carne fiind uscata nu necesita mult timp de gatire( se adauga cu 5 min inainte de a lua mancarea de pe foc)

2

unele ingrediente sunt obtionale, dar pentru un gust mai bun va recomand sa le folositi

3

mie ouale mi se imprastie tot timpul pentru ca fac mai mult sos, dar daca vreti sa nu vi se intample la fel faceti mai putin sos, intr-un vas mai intins

COMENTARII (3)

Rocsi 1

15.05.2014, 20:19

Bine ai venit!

aishaflory 1

16.05.2014, 00:09

Multumesc mult

MotanLaOale 1

16.05.2014, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41