Shaorma

de Miss_B in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2012 | 2985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 grame faina
  • apa calduta(eu o pun dupa ochi,sa iasa aluatul potrivit)
  • 50 grame drojdie
  • un varf de sare
  • o felie de unt sau o lingura de untura
  • Pentru umplutura(eu pun ingredientele pe care le folosesc de obicei,insa puteti adapta reteta in functie de ce aveti in frigider):
  •  200 grame cartofi prajiti
  • 1 piept de pui prajit
  • 2 oua fierte,taiate bucatele
  • maioneza
  • ketchup
  • sos de usturoi
  • varza,rosii,ceapa sau castraveti (depinde ce va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Facem aluatul pentru lipii astfel:amestecam faina cu drojdia si sarea.Punem apoi apa calduta,pana ce aluatul devine usor de modelat(mai punem faina ca sa nu se lipeasca).Punem si untura sau untul si framantam bine.Nu este neaparata nevoie sa il lasati la crescut,pentru ca lipiile ies oricum gustoase si fragede.

Lipiile se fac simplu.Intindeti foi subtirele din aluat si decupati-le(va puteti ajuta de farfurii sau ruleta).Se coc pe aragaz in tigaia deja incinsa si fara ulei.

Pieptul de pui il fac la gratar,condimentat cu sare si piper si il tai fasii.

Ungem lipia cu maioneza,sos de usturoi si punem cate putin din ingredientele mentionate,iar la final ketchup!

Simplu si gustos!

 

COMENTARII (10)

Miss_B 1

02.02.2012, 21:45

De acord rocsi_1612!Macar asa stiu sigur ce pun in ea!

Lau 1

03.02.2012, 08:40

delicioasa

Carmen_g 1

04.02.2012, 18:34

Cam asa fac si eu shaorma. Si e ataaaat de buna! Bine ca mi-ai amintit de ea, sa o fac si eu saptamana asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04