Shaorma

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 1471 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa(250-300 ml).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 cana apa sau lapte
  • Pentru umplutura:
  • 2 castraveti murati mari
  • 8-10 cartofi
  • ulei pentru prajit cartofi si piept pui
  • 1 1/2 piept pui
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza medie
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.

Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.

Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul  30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.

Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.

Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.

Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shaorma 346120
retete culinare - Shaorma 346121
retete culinare - Shaorma 346122

COMENTARII (3)

Andreea Caroline 1

08.10.2014, 17:23

Nu refuz niciodata

MotanLaOale 1

09.10.2014, 08:57

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21