Shaorma

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2010 | 5919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita unt
  • 300-400ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 3pulpe
  • 7-8cartofi potriviti ca marime
  • o varza verde mica
  • 2oua
  • 200ml ulei
  • 2linguri smantana
  • ketchup
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.

O lasam 30min la dospit.

Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.

Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.

Varza o tocam fin,ca pentru salata si o amestecam cu putina sare,marar si o lingura ulei.

Scoatem carnea si cartofii in boluri in care am pus servetele pt a absorbi uleiul.

Pulpele se taie bucatele.

Din coca,formam bilute pe care le aplatizam si le intindem bine cu sucitorul,formand lipii

Le coacem intr-o tigaie de teflon,fara pic de ulei.

Din oua si ulei preparam  maioneza.Adaugam smantana.

Fiecare lipie o ungem cu ketchup,apoi punem cartofi pai,bucatele de carne, varza,sos de maioneza si rulam.

 

RETETA IN IMAGINI

Shaorma-0
Shaorma-1
Shaorma-2

COMENTARII (46)

anomisana

anomisana 1

05.08.2012, 08:43

Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat reteta, dar eu acum am gasit-o, si vroiam sa te rog sa-mi spui cam cate lipii ies din portia asta de aluat.

gaby_duceag

gaby_duceag 1

05.08.2012, 09:47

8-9 in tigaia normala (diametru 24-26)
daca ai muuuulta rabdare sa le intinzi,ies si 10-11

Lia_

Lia_ 1

31.08.2013, 19:46

merci Gaby! ma duc la reteta mea sa vad daca nu e incuiata sa zic de tips-ul cu untul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!