Shaorma cu piept de pui

de Corinuta in Pui, 23 Aug 2013 | 11520 vizualizari

 

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar azi am facut, inpiratia venind chiar de aici de pe site!

 

INGREDIENTE

  • 2 lipii
  • 300 g piept de pui
  • 2 rosii
  • 2 frunze salata
  • 2-3 fire ceapa verde
  • Ptr sosul de iaurt:
  • 200 ml iaurt
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 fire marar
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu piept de pui:

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Lipiile se pun intr-o tigaie incinsa si se incalzesc, nu mai mult de 20 de secunde pe fiecare parte.

Se aseaza pe fiecare lipie o frunza de salata intreaga sau taiata bucatele, deasupra se pune pieptul de pui, apoi rosiile si ceapa taiate rondele.

Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper, apoi se pun cateva linguri de sos pe fiecare shaorma.

Se ruleaza capetele lipiilor ca si cum am face un plic, ambalandu-le la capat in folie sau intr-un servetel.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand prajiti pieptul de pui puteti folosi cativa stropi de ulei de masline, eu asa fac atunci cand il prajesc in tigaie

2

daca va place mai picanta puteti adauga ardei iute tocat, eu asa fac ptr sotul meu care adora ardeiul iute

3

puteti de asemenea adauga castraveti murati taiati felii sau cartofi pai, mie mi s-a parut destul de consistenta si asa

RETETA IN IMAGINI

Shaorma cu piept de pui-0
Shaorma cu piept de pui-1
Shaorma cu piept de pui-2
Shaorma cu piept de pui-3
Shaorma cu piept de pui-4
Shaorma cu piept de pui-5
Shaorma cu piept de pui-6
Shaorma cu piept de pui-7
Shaorma cu piept de pui-8
Shaorma cu piept de pui-9
Shaorma cu piept de pui-10

COMENTARII (51)

Corinuta 1

24.08.2013, 22:52

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 12:48

pity19 1

28.02.2015, 22:25

Sincer as face in fiecare zii shaorma si kebab , dar ingrasa! Oricum e bine venit o data pe saptamana , dupa tragem la sala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04