Shaorma de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 6 Mar 2015 | 10179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). 

Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).

2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.

Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene. 

3.  Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.

După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.

4. Se taie legumele:

- varza fâşii subţiri;

- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.

La final se montează shaorma:

- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;

- se unge cu mujdei;

- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;

- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Shaorma de post