"Shaorma" gata in 5 minute

de Patricia Iordache in Sandvisuri, 4 Apr 2013 | 15010 vizualizari

 

Este gustarea, aperitivul sau micul dejun preferat de baietelul meu. Este foarte usor de facut si cat de cat sanatos ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de prepelita (sau 2 oua de gaina);
  • o lipie;
  • 1 fir ceapa verde;
  • 1/2 de rosie mare;
  • 2 felii subtiri de bacon;
  • o felie de cascaval;
  • 1 lingura ketch-up facut in casa (sau suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si condimente)
  • sare;
  • piper;
  • cimbru uscat;
  • putin ulei de masline (pentru uns tigaia)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Shaorma" gata in 5 minute:

Amestecam ouale cu bacon-ul taiat bucatele mici, apoi adaugam cascavalul taiat si el bucatele mici. Potrivim de sare si piper, punem si cimbru dupa gust.

Punem o tigaie pe foc, ungem toata suprafata cu ulei de masline si turnam amestecul de oua avand grija ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii, in strat subtire, ca o clatita. Lasam 1-2 minute pe o parte, apoi intoarcem pe cealalta parte si mai lasam 1 minut.

Intre timp, ungem lipia cu ketch-up de casa (sau suc de rosii amestecam cu usturoi) si tocam ceapa verde, taiem si rosia dupa bunul plac.

Deasupra lipiei unse cu ketch-up de casa, punem "clatita" din oua. Peste aceasta presaram ceapa verde tocata marunt si rulam strans. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu folositi ketch-up din comert!! Este nesanatos si schimba gustul mancarii.

2

Daca nu aveti nici suc de rosii, mixati in blender pupla unei rosii curatate de coaja si amestecati cu sare, piper si 2 catei de usturoi.

3

Puteti servi aceasta "shaorma" alaturi de un pahar de iaurt sau o bere rece - cand se mai incalzeste putin afara - ;)

RETETA IN IMAGINI

"Shaorma" gata in 5 minute-0
"Shaorma" gata in 5 minute-1

COMENTARII (44)

Silvia74

Silvia74 1

22.08.2013, 18:59

Foarte interesanta reteta. Cu siguranta voi incerca si eu... Multumesc.

babi5

babi5 1

05.09.2013, 17:12

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

05.09.2013, 17:36

Dragele mele, ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12