Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

de retetepersane in Prajituri, 1 Sep 2010 | 3541 vizualizari

 

Shole Zard este un desert traditional persan foarte usor de preparat, cu orez, sofran si apa de trandafir.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez cu bobul scurt
  • 8 cani apa
  • 4 cani zahar ( trebuie sa iasa foaaaarte dulce si legat)
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1 pachet de unt
  • 100ml apa de trandafir
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie (optional)
  • Migdale si fistic nesarate ( eu nu am gasit la Pitesti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shole Zard - Budinca de orez cu sofran:

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma.

Se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe in continuare cam 20 minute.
Intr-o ceasca cu apa fierbinte se face o infuzie de sofran de culoare portocaliu inchis, rosiatic si se adauga peste orez.
Se adauga untul topit, apa de trandafir si coaja de lamaie si se amesteca.
Se mai fierbe 10-15 min, amestecandu-se, pana cand este legat .

Se toarna in boluri si se decoreaza cu scortisoara, fistic si migdale. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar cand este rece se baga la frigider.

Sper sa va placa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shole Zard - Budinca de orez cu sofran 48725
retete culinare - Shole Zard - Budinca de orez cu sofran 48726

COMENTARII (13)

Corinuta 1

01.09.2010, 17:26

Interesant! Trebuie incercat!

-Miti- 1

26.10.2010, 00:43

facem si noi sholezard,putin mai altfel. e foarte bun.

andreea_angelo 1

04.12.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S