Shortbread cu ciocolată şi portocale

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 26 Noi 2012 | 682 vizualizari

 

Dintre toate combinaţiile de arome folosite până acum pentru a realiza aceşti biscuiţei, varianta cu ciocolată şi portocale a fost cea mai apreciată de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 căni faină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană și 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1 pachet de unt la temparatura camerei
  • 1 linguriță de suc de portocale
  • 3 linguri de ciocolată tăiată mărunt
  • coaja de la o portocală
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu ciocolată şi portocale:

Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped dreptunghic. Se împachetează strâns la fel ca salamul de biscuiți și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. Se poate păstra și în congelator, dacă doriți să scurtați timpul. Important este ca aluatul să aibă o structură fermă pentru a putea fi tăiat.

După ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se îndepartează folia și se taie aluatul în felii de grosimea dorită ( în imagine, ~ 1/2 cm). Se asează biscuiții  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ei și se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, până când marginile devin ușor maronii. Se lasă la odihnit în tavă 5 minute și apoi se transferă pe un grilaj de metal.

Se pot păstra până la o lună, în cutii închise ermetic.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shortbread cu ciocolată şi portocale 190426
retete culinare - Shortbread cu ciocolată şi portocale 190429

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.11.2012, 19:57

Rocsi 1

26.11.2012, 22:14

Imi plac.Sigur sunt bune

Sim0na 1

27.11.2012, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21