Sirop concentrat din flori de soc si lamaie

de Tabita _ in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 10290 vizualizari

 

Un sirop delicios combinat cu apa minerala rece pentru zilele calduroase. Multumesc Babi pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 lamai
  • 12 flori proaspete mari de soc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop concentrat din flori de soc si lamaie:

Apa si florile de soc se pun la fiert. 

Se strecoara siropul si se adauga zaharul.

Se pun din nou la fiert si se lasa sa fiarba pina devine siropos. 

Apoi se adauga lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba.

Siropul se toarna fierbinte in sticle, apoi se inchid ermetic.

Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

Se se pun intre paturi pana a doua zi, pana se racesc complet.

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop concentrat din flori de soc si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Tabita _ 1

31.05.2013, 22:01

Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:26

Tabita _ 1

02.06.2013, 11:27

Gio

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop din struguri negri