Sirop de capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 16859 vizualizari

 

Este primul an cand fac,am citit mai multe retete si pana la urma am adaptat cum am crezut eu de cuviinta.Treaba asta cu siropul e ca atunci cand iti vine sa te scarpini si nu nimeresti locul...e migalos dar bun...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni bine coapte
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Curatam capsunile si le spalam,le punem in blender si le strivim,adaugam 1 l apa si amestecam bine.Intr-un tifon punem cca o cana si incepem sa stoarcem zeama cat putem de mult.Din 3 kg capsuni zdrobite si 1 litru apa am scos 3 l zeama.Aceasta zeama cu 2 kg de zahar le-am pus la fiert si le-am scazut pana mi-au ramas cca 2,200 l sirop. Cand e apropae gata adaugam sarea de lamaie.L-am pus cald in sticle si apoi am acoperit sticlele cu un prosop.

Se lasa asa pana se racesc.

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de capsuni-0
Sirop de capsuni-1
Sirop de capsuni-2
Sirop de capsuni-3
Sirop de capsuni-4
Sirop de capsuni-5

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

01.06.2013, 22:20

Delicios

adry88

adry88 1

02.06.2013, 12:28

mena29

mena29 1

03.06.2013, 09:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!