Sirop de capsuni

de marcela1979 in Sirop / Compot, 26 Iun 2014 | 14235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • Sticle pentru sirop
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au lasat sucul se strecoara,cu capsunii se fac dulceata si siropul se pune la foc sa fiarba.Se lasa sa fiarba,se ia spuma daca se formeaza.Se adauga zaharul.La fiecare litru de lichid se pune 1 kg de zahar.Se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul ,apoi se stinge focul si se pune in sticle.Se capseaza si se pun in paturi pana se racesc.

 

TIPS-URI

1

Cand puneti siropul in sticle se pune vf cutitului sub ele ca sa nu se sparga.

RETETA IN IMAGINI

Sirop de capsuni-0
Sirop de capsuni-1
Sirop de capsuni-2
Sirop de capsuni-3
Sirop de capsuni-4

COMENTARII (11)

marcela1979

marcela1979 1

26.06.2014, 23:02

Mokuska cand am pus capsunii pe foc nu am pus zahar,zaharul l -am pus doar in sirop

marcela1979

marcela1979 1

26.06.2014, 23:03

Va multumesc pentru aprecieri

MOKUSKA

MOKUSKA 1

27.06.2014, 09:28

super...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!