Sirop de catina

de Rocsi in Sirop / Compot, 11 Oct 2011 | 14417 vizualizari

 

Un sirop sanatos cu un continut foarte mare de vitamina C!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de catina macinata
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Se culeg bobitele de catina.

Se spala sub jetul de apa si se pun intr-o sita la scurs.

Cand s-au uscat bine se dau prin masina de tocat sau prin blender.

Siropul rezultat prin macinare il trecem printr-un tifon sau printr-o sita foarte fina.

Ceea ce rezulta punem intr-un bol.

Deasupra turnam zaharul(la 1 litru sirop punem 1 kg de zahar).

Amestecam in bol mai des,pana zaharul se topeste.

Cand acesta s-a topit de tot,punem siropul in sticlute(de plastic sau de sticla,dar bine spalate inainte si scurse de apa) si il inchidem ermetic.

Dam siropul la loc cat mai rece.

Se pastreaza foarte bine daca este tinut la loc racoros .

Cand doriti sa beti din el,agitati putin sticla!

Puteti sa il serviti simplu(2,3 lingurite pe zi)sau se poate pune in ceai sau apa!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

17.10.2011, 10:59

stiu ca se mai gasea si pe piata,dar in zona de munte se gaseste in rest,dar e posibil sa fie trecut sezonul catinei

anuta22 1

18.11.2011, 08:53

aceasta reteta am afcut-o si eu,si a iesit foarte foarte bun.

Rocsi 1

18.11.2011, 10:37

ma bucur anuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta