Sirop de catina

de Rocsi in Sirop / Compot, 11 Oct 2011 | 8789 vizualizari

 

Un sirop sanatos cu un continut foarte mare de vitamina C!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de catina macinata
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Se culeg bobitele de catina.

Se spala sub jetul de apa si se pun intr-o sita la scurs.

Cand s-au uscat bine se dau prin masina de tocat sau prin blender.

Siropul rezultat prin macinare il trecem printr-un tifon sau printr-o sita foarte fina.

Ceea ce rezulta punem intr-un bol.

Deasupra turnam zaharul(la 1 litru sirop punem 1 kg de zahar).

Amestecam in bol mai des,pana zaharul se topeste.

Cand acesta s-a topit de tot,punem siropul in sticlute(de plastic sau de sticla,dar bine spalate inainte si scurse de apa) si il inchidem ermetic.

Dam siropul la loc cat mai rece.

Se pastreaza foarte bine daca este tinut la loc racoros .

Cand doriti sa beti din el,agitati putin sticla!

Puteti sa il serviti simplu(2,3 lingurite pe zi)sau se poate pune in ceai sau apa!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de catina 128768
retete culinare - Sirop de catina 128769
retete culinare - Sirop de catina 128770

COMENTARII (27)

Rocsi 1

17.10.2011, 10:59

stiu ca se mai gasea si pe piata,dar in zona de munte se gaseste in rest,dar e posibil sa fie trecut sezonul catinei

anuta22 1

18.11.2011, 08:53

aceasta reteta am afcut-o si eu,si a iesit foarte foarte bun.

Rocsi 1

18.11.2011, 10:37

ma bucur anuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21