Sirop de ghimbir

de Rux in Bauturi, 20 Ian 2012 | 3890 vizualizari

 

Un vechi remediu ayurvedic cu proprietati antiinflamatoare excelent in caz de raceli este acest sirop foarte usor de preparat.
Eu l-am probat chiar astazi( si nu numai) cand m-a incercat o mica raceala. Pana la aceasta ora deja a trecut. Il recomand tuturor.

 

INGREDIENTE

  • sucul de la o jumatate de lamaie mare( sau o lamaie mica)
  • 3 linguri de miere
  • o bucata cat o nuca de ghimbir proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir:

Se rade ghimbirul pe razatoarea mica si se amesteca la blender cu sucul de lamaie si mierea. 

Se mixeaza bine apoi se strecoara, deoarece ghimbirul poate ramane destul de atos.

Se ia lingura cu lingura in decursul zilei.

Eu l-am pus si la ceai, un ceai verde aromat cu iasomie bun si sanatos si am baut in maxim doua ore toata cantitatea de sirop.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de ghimbir 141592
retete culinare - Sirop de ghimbir 141593
retete culinare - Sirop de ghimbir 141594
retete culinare - Sirop de ghimbir 141595
retete culinare - Sirop de ghimbir 141596
retete culinare - Sirop de ghimbir 141597

COMENTARII (20)

Rux 1

21.01.2012, 19:45

Lau ai grija la puiuti cu masura cu lingurita...fetelor e chiar minunat siropul de ghimbir...acum merg sa mai pun de-o portie

corina241 1

23.01.2012, 21:05

Ruxy tu ne faci bine oricum

Rux 1

23.01.2012, 21:35

Corinuta mea dulce si draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55