Sirop de menta

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 27 Mai 2011 | 2662 vizualizari

 

O idee geniala inspirata de draga Lia (sper sa nu fie cu suparare ca am preluat-o si sa fiu acuzata de furt :)) ).
Este deosebit de gustos si il putem folosi la orice prajitura dorim, fie in compozitie fie pentru insiropare,,, dar si pentru cocktail-uri delicioase si racoritoare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr menta proaspata (am avut 5 legaturi mari - dupa curatare cred ca a ramas cam jumatate de kg)
  • 1 kg de zahar
  • 3-4 linguri de miere de albine
  • 4 litri de apa
  • optional colorant alimentar verde pentru intensificarea culorii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta,  adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic  pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri focul, putem adauga 2-3 picaturi de colorant. Dupa ce a dat in clocot, inchidem flacara si il lasam sa se raceasca.

Necesita cateva ore de fierbere, procedeul fiind acelasi ca si la dulceturi.

Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat scoatem doua trei picaturi pe o farfuriuta si lasam sa se raceasca bine.

Se pastreaza in recipiente - sticle sau borcane,  inchise etans.
Sa aveti o vara racoroasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de menta 107378
retete culinare - Sirop de menta 107380
retete culinare - Sirop de menta 107381
retete culinare - Sirop de menta 107383
retete culinare - Sirop de menta 107385

COMENTARII (21)

Corinuta 1

28.05.2011, 18:15

fain!

Dya Daniela Andrei 1

28.05.2011, 21:30

mirela0911 1

29.05.2011, 00:26

Super, l-am facut si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21