Sirop de menta

de Lau in Dulciuri, 9 Iun 2011 | 6285 vizualizari

 

reteta o am de la lia

 

INGREDIENTE

  • 200 g menta
  • 1,5 l apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant alimentar( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

spalam frunzele sub un jet de apa rece

intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta

acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta

adaugam mierea,punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic 4 ore,pana siropul se ingroasa bine,

facem testul exact cum procedam la dulceata,

cand este bine legat adaugam putin colorant verde si mai lasam sa fiarba 2-3 clocote,oprim focul

pregatim recipiente (sticle sau borcane)si turnam siropul printr-o sita deasa,

cand s-a racit punem capacele si etichetam

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta