Sirop de menta

de Gicuta69 in Sirop / Compot, 6 Mai 2015 | 4005 vizualizari

 

Acest sirop se poate pastra toata iarna.Se poate folosi la diverse prajituri, inghetate sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g frunza de menta
  • 1kg de zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 1 1/2 l apa
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore .Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba.Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon si  l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate . Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros , sa se raceasca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de menta 379207
retete culinare - Sirop de menta 379208
retete culinare - Sirop de menta 379210
retete culinare - Sirop de menta 379212
retete culinare - Sirop de menta 379213
retete culinare - Sirop de menta 379214
retete culinare - Sirop de menta 379215
retete culinare - Sirop de menta 379216
retete culinare - Sirop de menta 379217
retete culinare - Sirop de menta 379218

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

12.05.2015, 22:48

Acum este bun cand menta este cruda si aromata

botcrina 1

24.05.2015, 17:35

EllaMony 1

04.06.2015, 10:51

Acum ma pun sa fac multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55