Sirop de menta

de noiinbucatarie in Sirop / Compot, 17 Mai 2016 | 1692 vizualizari

 

Daca va place gustul mentolat, acest sirop sigur va fi pe gustul vostru! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/sirop-de-menta/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 100 g frunze de menta( 5 fire lungi de pe care adunam frunzele)
    • 500 g zahar
    • 800 ml apa
    • zeama de la 1 lamaie
    • 2 picaturi de colorant alimentar verde – optional
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.

Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.

Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.

Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.

In total aprox. 60 de minute a fiert.

Il luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si 2 picaturi de colorant. Puteti sa il lasati si fara colorant, dar va avea o culoare mai deschisa.

Se pune fierbinte in sticla.

 

TIPS-URI

1

Puteti steriliza sticlele si il puteti pastra la camara pentru iarna.

2

Se poate servi cu diverse fructe. Mie imi place cu portocala.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de menta 443608
retete culinare - Sirop de menta 443609
retete culinare - Sirop de menta 443610
retete culinare - Sirop de menta 443611
retete culinare - Sirop de menta 443612
retete culinare - Sirop de menta 443613
retete culinare - Sirop de menta 443614
retete culinare - Sirop de menta 443615
retete culinare - Sirop de menta 443616
retete culinare - Sirop de menta 443617

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

18.05.2016, 09:12

Multumesc!

-Licurici- 1

18.05.2016, 15:04

Si mie imi place!

noiinbucatarie 1

18.05.2016, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55