Sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 1 Aug 2010 | 6695 vizualizari

 

E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 litri apa
  • 1-2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.

menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.

o lasi sa fiarba 30 de min.

ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).

a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.

masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.

pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.

lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.

e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.

torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).

le pastrzi intr-un loc racoros.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de menta-0
Sirop de menta-1
Sirop de menta-2

COMENTARII (23)

Rocsi 1

02.08.2010, 21:27

mersi julie...bai eu am zi fetelor k pentru stres e buna o baie cu spuma..iar nadina a inceput k si lumanarele si petale de trandafiri...deci ea vrea altceva decat relaxare..eu am zis pentru relaxare..dar ele au alta ganduri ascunse

jolygina 1

19.08.2010, 13:54

imi place menta

aziz 1

02.11.2010, 19:22

vrei sa-ti dau o idee?
bomboanele lui miha de ciocolata cu siropul tau de mentaaaaaaaa valeiiiiiiiiiiiiii ce nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20