Sirop de ridiche neagra cu miere

de oanapl in Vegan / Raw vegan, 14 Ian 2018 | 19535 vizualizari

 

Ridichea neagră este foarte utilă în tratarea tusei. Am încercat și eu acest remediu de câteva ori și a dat rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 2 ridichi negre
  • 3-4 linguri cu miere de albine
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ridiche neagra cu miere:

Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop.
În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi stabilitate ridichii. Scobești ridichea și să elimini treptat conținutul, având grijă să lași un perete de aproximativ 1 cm de jur împrejur. 
Pui mierea de albine în scobitura creată (ca și nivel, puțin peste jumătate), acoperi cu capacul și o lași peste noapte la macerat într-un vas, la loc călduț (în bucătărie e perfect).
Dimineața vei observa că lichidul din ridiche aproape că s-a dublat (sau chiar a dat pe-afară, în funcție de cât de multă miere ai pus) și îl poți transfera într-un recipient, completând cu miere în scobitura din ridiche pentru un nou rând de sirop. Este indicat sa luati câte două lingurițe de sirop chiar de la primele simptome de răceală sau ori de câte ori va sâcâie o tuse. Nu are un gust rău și dacă e pus într-o sticluță de sirop de tuse și administrat cu seringa de medicamente, de exemplu, e ușor acceptat și de cei mici. Din cauză mierii de albine, nu poate fi administrat la copiii sub 1 anișor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ridiche neagra cu miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa crema de ridiche neagra