Sirop de soc

de kamy in Sirop / Compot, 30 Mai 2011 | 9375 vizualizari

 

Eu nu mai fac demult socata ci sirop de soc care-l am si pe timpul iernii.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 flori de soc
  • 4 kg.zahar
  • 6 lamai mari
  • 100 gr.sare de lamaie
  • 3 l.apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul.

Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana

Dupa 2 zile se strecoara printr-un tifon fin,strangandul bine pana iese tot siropul.

Se pune in sticle de care doriti si de plastic(eu l-am pus in pet-uri de 1 l)si se pastreaza in loc racoros...pivnita,camara.

Se pune putin sirop in pahar si de dilueaza cu apa minerala rece.

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca siropul sa aiba o culoare maronie si nu galbena,din cantitatea de zahar puteti carameliza o parte pe care o dizolvati cu apa si o adaugati peste restul ingredientelor

2

nu am poze pas cu pas, cum se spune, deoarece anul trecut am facut 4 portii si mai am.

3

nu lasati la macerat siropul mai mult de 48 de ore ptr ca nu se va tine bine,v-a fermenta in sticle.

RETETA IN IMAGINI

Sirop de soc-0
Sirop de soc-1
Sirop de soc-2

COMENTARII (47)

kamy 1

31.05.2011, 11:10

ionela....

Cris2711 1

31.05.2011, 18:28

Soc,soc,Kamy sunt socata daca nu imi dai

kamy 1

31.05.2011, 18:37

cris...si eu mai nou sunt tot din soc in soc asa ca mai bine-ti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41