Sirop de soc

de adnia in Bauturi, 22 Ian 2013 | 2453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • apa
  • zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

 

Intai se apala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand. Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de soc 199353
retete culinare - Sirop de soc 199354

COMENTARII (15)

Rocsi 1

22.01.2013, 20:42

E foarte bun!

Sim0na 1

22.01.2013, 22:41

abia astept sa apara socul..

adry88 1

23.01.2013, 11:15

foarte aromat si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D