Sirop de soc

de Gicuta69 in Sirop / Compot, 29 Mai 2015 | 831 vizualizari

 

Un sirop dulce-acrisor, cu un parfum inconfundabil.

 

INGREDIENTE

  • 50 flori de soc
  • 2 kg de zahar
  • 6 lamai
  • 2 litri de apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

 Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele.

Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam  pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.

Decojim coaja galbena a 4 lamai si o punem in sirop. Stoarcem sucul de la toate cele 6 lamai si il adaugam si pe el. Adaugam si florile de soc, amestecam, punem un capac si tinem oala la frigider 4  zile. Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi. Dupa cele 4 zile, stoarcem bine socul si coaja de lamaie, stercuram siropul si il punem in sticle sterilizate. Din aceasta compozitie mi-au iesit 3 litri de sirop. Se pastreaza la loc racoros.  

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de soc 383007
retete culinare - Sirop de soc 383008
retete culinare - Sirop de soc 383009
retete culinare - Sirop de soc 383010
retete culinare - Sirop de soc 383011
retete culinare - Sirop de soc 383012
retete culinare - Sirop de soc 383013
retete culinare - Sirop de soc 383014
retete culinare - Sirop de soc 383015

COMENTARII (12)

dantes 1

30.05.2015, 11:05

Bun!

Xandrinne 1

31.05.2015, 16:08

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:58

buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!