Sirop de soc

de Rahela Velicu in Bauturi, 9 Mai 2016 | 4148 vizualizari

 

Un sirop foarte-foarte aromat, delicios, si foarte usor de pregatit, pe care l-am gasit pe site-ul Jamilei. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna puteti steriliza sticlele si se pastreaza foarte bine. 

 

INGREDIENTE

  • 15 flori de soc
  • 600 ml apa
  • 600 g zahar
  • 3 lamai
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.
Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.
Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc, lamaia taiata si zeama de lamaie.
Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 zi.
Strecuram apoi siropul si il punem in sticle. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna, puenti sticlele intr-o cratita, puneti 1-2 prosoape de bucatarie intre sticle si fierbem la foc mic pana cand da in clocot.
Daca doriti puteti face mai mult sirop, dar esential este sa coincida cantitatea de apa cu cea de zahar folosita.

TIPS-URI

1

Puteti dubla sau tripla cantitatea daca aveti flori de soc mai multe.

2

Puteti adauga si mai multa lamaie daca va place mai acrisor.

3

Se serveste cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop din fructe de soc