Sirop de soc

de amalia01 in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 3123 vizualizari

 

Cine nu a stat sa inspire aerul parfumat din preajma unui soc?
   Cine nu a savurat o socata delicioasa si racoroasa?
   Dar stiti cate ceva despre beneficiile florilor de soc?
  Ceaiul/ infuzia/decoctul/ siropul din flori de soc au efect:

sudorific
diuretic
laxativ
scaderea febrei
galactologe
antiinflamator
usor dezinfectant
antispastic
antipiretic
calmarea tusei

De fapt, acest ultim efect este cel pentru care de cativa ani imi prepar acasa acest sirop savuros si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 50 de flori de soc
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite.

Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora.

Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana cand se leaga siropul ( practic, scade la jumatate) , ca 3 ore.

Torni siropul in sticle pe care le capsezi bine si le lasi la dunst uscat 24 de ore.

Il asezi bine in camara.

Il poti servi cu apa minerala si cuburi de gheata , obtinand o bautura racoritoare si aromata sau il pastrezi pentru clipe grele. In acest ultim caz, se recomanda :

  •  3*1lgt/zi- copii
  • 3* 1 lg/ zi - adulti

Sa aveti pofta si sper sa nu il folositi pe post de medicament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Anett 1

25.05.2016, 10:20

Ce imi place!

mihaelar63 1

25.05.2016, 10:51

Buun !!!

CameliaR 1

25.05.2016, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc