Sirop de soc

de amalia01 in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 537 vizualizari

 

Cine nu a stat sa inspire aerul parfumat din preajma unui soc?


   Cine nu a savurat o socata delicioasa si racoroasa?


   Dar stiti cate ceva despre beneficiile florilor de soc?


  Ceaiul/ infuzia/decoctul/ siropul din flori de soc au efect:



  • sudorific

  • diuretic

  • laxativ

  • scaderea febrei

  • galactologe

  • antiinflamator

  • usor dezinfectant

  • antispastic

  • antipiretic

  • calmarea tusei


De fapt, acest ultim efect este cel pentru care de cativa ani imi prepar acasa acest sirop savuros si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 50 de flori de soc
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite.

Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora.

Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana cand se leaga siropul ( practic, scade la jumatate) , ca 3 ore.

Torni siropul in sticle pe care le capsezi bine si le lasi la dunst uscat 24 de ore.

Il asezi bine in camara.

Il poti servi cu apa minerala si cuburi de gheata , obtinand o bautura racoritoare si aromata sau il pastrezi pentru clipe grele. In acest ultim caz, se recomanda :

  •  3*1lgt/zi- copii
  • 3* 1 lg/ zi - adulti

Sa aveti pofta si sper sa nu il folositi pe post de medicament.

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de soc-0
Sirop de soc-1
Sirop de soc-2
Sirop de soc-3
Sirop de soc-4
Sirop de soc-5
Sirop de soc-6

COMENTARII (7)

Anett 1

25.05.2016, 10:20

Ce imi place!

mihaelar63 1

25.05.2016, 10:51

Buun !!!

Camelya 1

25.05.2016, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04