Sirop de visine cu menta

de Lia_ in Sirop / Compot, 21 Iun 2014 | 7839 vizualizari

 

In premiera am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta. Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui Bucatar Maniac care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice. Puteti procura special in acest scop cirese sau visine, sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata. Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem fructele la fiert.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru suc de visine/cirese
  • 0,5 kg de zahar
  • menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine cu menta:

1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din acest sirop cu un polonic si il strecori printr-o sita. Spun o parte (cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata. 

2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este gros, usor gelifiat. 

3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va dilua cu apa oricum).

4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic (vezi la reteta de dulceata de visine cu zahar putin cum se sterilizeaza sticlele si borcanele).  

5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina. 

6. Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.

7. Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita.

2

Meta se poate inlocui cu vanilie baton, scortisoara, lamaie, va fi la fel de parfumat.

3

Siropul de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau carbogazoasa!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de visine cu menta 327859
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327860
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327861
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327862
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327863
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327864
retete culinare - Sirop de visine cu menta 327865

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.06.2014, 22:18

Cum sunaaaa!

Valclaudia 1

21.06.2014, 22:29

super! Chiar bine suna!

Lia_ 1

23.06.2014, 00:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59