Sirop de zmeura

de deyutzky in Sirop / Compot, 4 Iul 2015 | 1201 vizualizari

 

Ador zmeura oricum ar fi...simpla, in prajituri, gemuri, siropuri etc. Nu cred ca m-as satura vreodata de ea :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox 750 ml sirop:
  • 550 g zmeura
  • 350 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 750 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Curatam zmeura si o spalam cu grija.

O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute.

Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde semintele.

Eu am avut 750 de ml de sirop si am adaugat 350 g zahar. Normal se pune 1 kg de zahar la 1 litru de sirop, dar eu nu l-am vrut prea dulce. Si asa mi se pare chiar foarte dulce :D

Siropul amestecat cu zaharul se pun din nou pe foc mediu-mare si se lasa sa fiarba aprox 25-30 de minute, amestecand in el din cand in cand.

La final se adauga zeama de lamaie.

Se pregateste o sticla curata si sterilizata si se toarna siropul fierbinte. Se inchide bine capacul si se intoarce sticla cu capacul in jos.

Se infasoara sticla intr-o patura si se lasa asa pana a2-a zi pana cand se raceste in voie.

Se depoziteaza la rece. 

 

 

COMENTARII (15)

Gicuta69

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:48

Bun, bun!

laura_n

laura_n 1

07.07.2015, 19:08

nici mie nu-mi place foarte dulce, ii "fura" din aroma!
bravo, Deyule!

deyutzky

deyutzky 1

07.07.2015, 21:31

Da, Laurici,,,asa e multumesc, ti pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01