Sirop din flori de salcam

de - TABITA - in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 1637 vizualizari

 

Pentru ca imi place foarte mult salcamul, am vrut sa incerc si eu acest preparat.
Multumesc Cris pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g flori proaspete de salcam
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie (1 lingurita sare de lamaie)
  • 1 plic zahar vanilat (baton de vanilie)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape. 

Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea.

Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi.

Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se fierbe la foc mare cam 20 de minute. Se indeparteaza spuma. Apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.

Siropul se toarna cald in sticle,dupa care se inchid ermetic.

Se se pun intre paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.

Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata, cu cuburi de gheata.

RETETA IN IMAGINI

Sirop din flori de salcam-0
Sirop din flori de salcam-1
Sirop din flori de salcam-2
Sirop din flori de salcam-3
Sirop din flori de salcam-4
Sirop din flori de salcam-5
Sirop din flori de salcam-6
Sirop din flori de salcam-7
Sirop din flori de salcam-8
Sirop din flori de salcam-9
Sirop din flori de salcam-10

COMENTARII (12)

- TABITA - 1

31.05.2013, 22:03

Multumesc Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:26

- TABITA - 1

02.06.2013, 10:59

Gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41