Sirop din flori de soc

de Panacris in Sirop / Compot, 23 Mai 2013 | 4816 vizualizari

 

Un alt sirop foarte savuros de primăvară! Mulțumesc Babi, pentru idee! :-*

 

INGREDIENTE

  • flori de soc cca. 1000 g,
  • zahăr tos 2000 g,
  • apă cca. 3000 ml,
  • lămâie 4-5 bucăți,
  • sare de lămâie 2 plicuri.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc:

Zahărul și cca. 2000 mlapă se pun la fiert la foc mediu cca. 60 de minute până se obține un sirop mai gros. Între timp florile de soc curățate de frunze și eventualele gângânii, se pun la fiert în cca. 1000 ml apă rece și cele 2 plicuri de sare de lămâie, cca. 15 minute până ce se obține un ceai concentrat. Se strecoară lichidul obținut în siropul de zahăr, se lasă la fiert la foc mic cca. 20 de minute, apoi se adaugă lămâile spălate și feliate, lasându-se la fiert cca. 10 minute, până se împreună gusturile. Siropul se toarnă fierbinte în sticle sterilizate, se sigilează și se lasă la odihnă, la dunst cald până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mirela Suba 1

23.05.2013, 20:48

no comment,multumesc,de mult vroiam sirop de soc sa fac

Rocsi 1

23.05.2013, 21:22

Vin sa imi dai si mie o sticla

gaby_gabytza 1

23.05.2013, 21:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc