Socata reteta bunicii din flori de soc

de delia64 in Sirop / Compot, 28 Mai 2014 | 4410 vizualizari

 

Socata reteta bunicii Am vazut la Crina aceasta reteta . Sambata am fost la tara la sapa si am cules flori de soc . Am pus si de o socata si am facut si sirop . Este un deliciu si va recomand aceasta reteta . Multumesc botcrina pentru idee !!!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4 kg. zahar
  • 4 ilitri apa
  • 4 lamai mari
  • 1 plic de 20 de grame de sare de lamaie
  • 50 flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii din flori de soc:

Socata reteta bunicii

Se spala florile de soc  .

Intr-o oala se pune apa si zaharul si se amesteca  pentru a se dizolva .

Lamaile  le taiem feliute si le punem in oala cu zahar   , la fel si sarea de lamaie .

Punem oala la foc si amestecam , lasam sa dea cateva clocote si oprim focul .

Amestecam florile de soc cu siropul format si lasam 3 zile la macerat la loc racoros amestecand din cand in cand .

Se strecoara cu o sita deasa siropul se toarna in sticle si se aseaza in camara .

Iarna ve-ti avea un sirop aromat si parfumat numai bun cu apa minerala sau plata , fiecare dupa preferinta . 

Am otinut aproximativ 5 litri de sirop delicios .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

La fel se poate face si sirop de flori de salcam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc