Sirop din flori de soc

de Criss in Sirop / Compot, 9 Iun 2014 | 1270 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca sirop din flori de soc, acum e momentul sa faceti cat inca se mai gasesc aceste minunate si parfumate flori. Cu acest sirop veti inlocui cu succes sucurile din comert, pline de E-uri si coloranti. Delicios si racoritor cu apa minerala, lamaie si cuburi de gheata. Ar fi mers si niste frunze de menta daca aveam...

 

INGREDIENTE

  • -50 flori de soc
  • -1.5 l apa
  • -1.5 kg zahar
  • -6-7 lamai (zeama + coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc:

Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele.

Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa nu trebuie sa fiarba. Se adauga florile de soc, zeama si coaja rasa a lamailor. Se amesteca bine si se pune vasul in frigider 4-5 zile, timp in care se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 5 zile, se scurge siropul si se toarna in sticle sterilizate.

Se pastreaza in camara la loc ferit de soare, sau mai sigur, se pastreaza in frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop din flori de soc 325280
retete culinare - Sirop din flori de soc 325281
retete culinare - Sirop din flori de soc 325282
retete culinare - Sirop din flori de soc 325283

COMENTARII (16)

laura_n 1

16.06.2014, 14:13

bravoo, Cris! ai facut o alegere buna!

Raluca57 1

25.07.2014, 08:33

O bunatate siropul, f aromat. Pacat ca am descoperit prea tarziu reteta, pe finalul florilor de soc. Ne-a placut mult. Anul viitor voi face muuuuuulte sticle.

Criss 1

25.07.2014, 10:27

Ma bucur ca ti-a placut. Si eu am sa fac mai mult anul viitor ca deja de mult s-a terminat siropul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D