Sirop din muguri de brad (pentru iarna)

de miki_a in Sirop / Compot, 29 Mai 2015 | 2950 vizualizari

 

Primele retete pe care le pregatesc primavara sunt cele de siropuri care imi sunt utile atat vara cat si iarna. Sunt incarcate de arome proaspete, reconfortante si le accepta intreaga familie...asa ne potolim noi setea.

 

INGREDIENTE

  • muguri de brad;
  • zahar;
  • lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad (pentru iarna):

Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam. 

Ii spalam in mai multe ape, ii punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa cat sa ii cuprinda si ii fierbem pana se inmoaie bine de tot. Luam intre degete cateva ace si daca se macina inseamna ca sunt fierte. Operatiunea poate dura mai mult sau mai putin asta depinzand de cantitatea de muguri pe care o aveti. 

Luam oala de pe foc si o lasam acoperita pana a doua zi. 

Sucul astfel obtinut (albicios si tulbure) se strecoara prin tifon sau printr-o sita deasa (se storc bine si mugurii, dupa care se arunca) si se masoara cantitatea de lichid.

La fiecare litru de suc se pune 1 kg de zahar si cate o felie de lamaie (puteti pune sare de lamaie -1g de sare/1 l de suc- sau zeama de lamaie -1 lingura zeama/ 1 l suc). 

Oala in care urmeaza sa fierbem siropul trebuie sa fie mai mare in volum (sucul face spuma). 

Dupa ce se introduce zaharul, se amesteca pana se dizolva complet dupa care punem sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Daca face spuma multa amestecam continuu pana dispare de la suprafata. 

Siropul este gata cand este bine legat (ca cel din dulceata) sau atunci cand fierbe, bulele de aer sunt mai mari. 

Culoarea variaza in functie de timpul de fierbere. Daca aveti cantitate mare de suc atunci siropul este inchis la culoare (spre maro); daca aveti mai putin suc atunci va avea o culoare aramie, roscata. 

Siropul cald se toarna in sticle sau borcane sterlizate, uscate si bine incalzite, se pun dopurile sau capacele, se lasa sa se raceasca bine dupa care le pastram in camara. 

Se serveste ca oricare alt sirop, cu apa minerala sau plata, dar putem spune ca este si de leac (combate tusea, bronsita, febra), facand parte din farmacia de acasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383075
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383076
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383077
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383078
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383079
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383080
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383081
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383082
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383083
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383084
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383086
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383087
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383088
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383089
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383090
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383091
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383092
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383093
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383098
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383099
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383100
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383101
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383102
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383103
retete culinare - Sirop din muguri de brad (pentru iarna) 383104

COMENTARII (17)

miki_a 1

01.06.2015, 09:06

Multumesc Rocsi!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:50

foarte bun si sanatos!

miki_a 1

02.06.2015, 08:04

Multumesc Gicuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55