Sirop natural de papadie

de lia maria in Sirop / Compot, 23 Mai 2012 | 22397 vizualizari

 

Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine, este o alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar....aceasi culoare si consistenta, dar gustul putin diferit, mai bun zic eu.
Sfat: florile trebuie culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitaminele, sant la putere maxima !

 

INGREDIENTE

  • 500g flori de papadie
  • 5L apa plata
  • 5Kg zahar
  • 3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
  • 30g coji uscate de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural de papadie:

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.

Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul si zeama de lamiae.

Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai micasi fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.

Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.

A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita.

Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!

Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza J si la camara cu ele J.

Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

23.05.2012, 22:08

gurita_ta
rocsi te servesc cu mare drag
panacris mai poti sa faci in toamna cand apar papadiile
bunica
motanel
adina ce figura esti
timea
mamaeelena sa-l incerci, o sa-ti placa sigur:_*
alinutzika
dia
Sim0naWorld, multumesc
mirela
sufletista

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































iry-gabriela 1

23.05.2012, 22:28

interesanta si cred ca fff buna

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie